24. syyskuuta 2012

Kännykän kierrätystä

Kuinka moni kierrättää vanhat lasten lelukopissa pyörivät kännykkänsä oikein? Lentääkö ne roskiin muun jätteen sekaan, kun ovat tarpeeksi monina palasina. En ala ympäristöhaitoista sen enempää luennoimaan, mutta esittelen vaihtoehdon. Tuttavamme lähetti usean puhelimen mallia ikivanha nokia palveluun nimeltä kierrätäkännykkä.fi. Ajatuksena oli päästä kaikista eroon samalla kertaa. Sivusto lupasi korvauksen kierrätyskelpoisista puhelimista. Tähän tuttavamme suhtautui hieman skeptisesti ja piti pääasiana lupausta siitä, että roinasta hankkiudutaan asianmukaisesti eroon jos se ei ole maksukelpoinen. Tuttavamme yllättyi melko positiivisesti kun tilille kilahti 200 euroa. 200 euroa muovipussillisesta roinaa! :)

Jos sinulla on vuosikymmenien matkapuhelinkehityksen muistot romulaatikossa (kaikillahan on kotona romulaatikko, johon laitetaan kaikki roina, mille ei paikkaa juuri sillä hetkellä löydy) niin tutustu ihmeessä tähän palveluun.

Palvelun toimintaidea:

1) Asiakas tilaa KierrätysPaketin.
2) Asiakas palauttaa KierrätysPaketin ja KierrätäKännykkä maksaa postimaksun.
3) Asiakas saa rahansa tililleen 24 tunnissa.

Sivustolla on taukoitu, mitä mistäkin puhelimesta on kierrätettäessä mahdollista saada. Puhelimen pitä olla toimintakuntoinen, siinä pitää olla kuoret ja akku. Ulkoisilla tekijöillä (naarmuilla, värjäytymilla) ei ole merkitystä. Jos puhelin vastaa kuvausta, siitä maksetaan sivulla oleva summa. Hyväksymättömät puhelimetkin kierrätetään asianmukaisesti. Et siis joudu vastaanottamaan roinaa takaisin paluupostissa.


Tutustu palveluun ja tilaa oma lähetyskuoresi tästä.