30. maaliskuuta 2011

Matka avaruuteen

Avaruuslento

Tähän harvalla on varaa, mutta täytyy linkittää kun on niin hurjan hieno IDEA! Jospa vaikka jollakulla onkin takataskussa ylimärääisiä miljoonia ja on aina halunnut päästä avaruuteen, niin tästäpä sitten eteenpäin.

Seuraava teksti on suora kopio kokemuskaupan sivulta:

Matkusta avaruuteen, 100 km korkeuteen, ihastelemaan maapallon muotoa ja kokemaan avaruuden pimeys!

Avaruuslento ei ole mikä tahansa päämäärä: pääset 10 kertaa korkeammalle kuin matkustajalentokoneet lentävät ja kolmasosan matkasta ihmisen ainoalle avaruudessa sijaitsevalle tukikohdalle, kansainväliselle avaruusasemalle. Olet avaruudessa. Tuntemamme elämä ei selviä suojelevan avaruusaluksen ulkopuolella. Näköala on vaikuttava ja ihmeellinen: näet maapallon muodon ja satoja kilometrejä joka suuntaan. Yläpuolellasi taivas ei ole enää taivas; se on avaruus, ja se on musta. Ja jo matka sinne on huikea kokemus.

Kuvittele käveleväsi lähtöalustalla ja katselevasi ylös rakettiin. Mieleesi muistuu kuvia, joita olet joskus nähnyt Yuri Gagarinista ja Alan Sheppardista. Olet hetken heidän kengissään ja mietit, miltä heistä on mahtanut tuntua. Sinusta tuntuu turvalliselta tieto siitä, että se mitä olet tekemässä ei ole yhtä uhkarohkeaa, vaan on nykypäivän rakettitieteen huippua. Sitten, lähtölaukaisutiimin avustuksella, sidot itsesi kiinni avaruusaluksessa ja odotat rauhallisesti perinteistä lähtölaskentaa.

Pulssisi kiihtyy tajutessasi, että unelmasi on juuri toteutumaisillaan. Olet juuri lähtemäisilläsi avaruuteen.

5…4…3…2…1… Jyrähdys! Moottorit syttyvät ja tunnet pehmeän jylinän. Raaka voima alapuolellasi potkaisee raketin matkaan ja vauhti ylöspäin kiihtyy. Aivan kuten sinulle on kerrottu, tunnet itsesi painavammaksi ja painavammaksi ja sinun on vaikea liikuttaa jäseniäsi, kun painaudut väkisin istuintasi vasten. Wau, tämä on hauskaa…

Moottorit palavat taukoamatta noin kaksi minuuttia. Taivas vilistää ohitse ja muuttuu tummemmaksi ja tummemmaksi. Moottorit sammuvat ja yllätyt rauhasta ja hiljaisuudesta. Tunnet itsesi nousevan hitaasti ylös ja alat kellua painottomuudessa. Olet saavuttanut avaruuden – ja toivot, että voisit olla siellä ikuisesti!

Tutustu tästä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteet tänne looraan. Kaikki kommentit kelpuutetaan.